Diensten van BinckBank

Bij BinckBank vindt u meerdere beleggingsdiensten. Zo kunt u hier uw geld laten beleggen, zelf beleggen of kiezen voor fondsbeleggen of pensioenbeleggen. Binck biedt drie verschillende pakketten waaruit u kunt kiezen, namelijk Green, Blue of Black. Hierbij is Green het instap pakket, Blue een meer geavanceerd pakket en Black het meest geavanceerde pakket. Welk pakket u kiest en voor welke beleggingsdienst u kiest is volledig aan uzelf. Ook in welke vorm de dienstverlening plaats zal vinden mag u volledig zelf invullen. De dienstverlening is in enkele gevallen namelijk verbonden aan het aantal plaatsgevonden transacties of de bedragen die gebruikt worden om mee te beleggen. 
Bij BinckBank kunt u beleggen in aandelen, turbo’s, fondsen, futures, opties, ETF’s, obligaties, sprinters, speeders, trackers en warrants. Bovendien biedt Binck een eigen manier voor zelf beleggen: TOM (The Order Machine). Dit is een platform waarmee u aandelen en effecten kunt verhandelen. Het werkt als een zoekmachine: u plaatst een handelsopdracht en TOM zoekt de meest gunstige manier om deze opdracht uit te voeren.

Account openen

Een account openen doet u eenvoudig online. U volgt een 6-stappen proces waarbij u uw paspoort of identiteitskaart en uw mobiele telefoon nodig heeft. Tijdens de inschrijving komen enkele vragen over uw inkomen, functie en ervaring met beleggen aan bod.  

Er geldt geen minimum storting bij Binck.

Welk handelsplatform gebruikt BinckBank?

Het handelsplatform van Binck is compleet en gebruiksvriendelijk. Het staat er dan ook om bekend dat het een van de beste handelsplatformen op de markt aanbiedt. Het Greenpakket is een standaard pakket dat makkelijk en intuïtief te gebruiken is en eveneens over voldoende mogelijkheden beschikt. De meer uitgebreide functionaliteiten worden beschikbaar wanneer u kiest voor het Blue of het Black pakket. Het platform beschikt over veel handige tools en verschillende fundamentele en technische analyses die u als belegger kunt gebruiken om de juiste belegging te kiezen.

Beschikbare analysemogelijkheden bij Binck

BinckBank biedt verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van fundamentele analyses. Hierbij kunt u op een eenvoudige manier inzicht krijgen in relevante kerncijfers en bedrijfsgegevens van specifieke bedrijven. Deze cijfers en gegevens kunnen tekstueel of grafisch worden weergeven waarmee de data voor iedereen duidelijk kan worden gemaakt. 

Daarnaast biedt BinckBank technische analyses. Deze maken het mogelijk om grafieken vorm te geven en op te stellen door middel van 17 verschillende factoren. Enkele indicatoren die hierin voorzien zijn MACD, RSI en Moving Average.  

Betrouwbaarheid BinckBank

Net als iedere andere broker is BinckBank verplicht om de effecten en vergoedingen bij een aparte instelling te bewaren. Hierdoor bent u als belegger beschermt tegen eventueel faillissement van Binck. Het faillissement zal namelijk geen effect hebben op uw activa. Ook is Binck aangesloten bij het Nederlandse depositostelsel waarmee cash tot 100.000 euro wordt gedekt.

Bovendien is BinckBank beursgenoteerd op Euronext Amsterdam en wordt deze door analisten opgevolgd. Wanneer er sprake zou zijn van problemen, zal u ze waarschijnlijk via deze weg te weten komen.

Kosten bij BinckBank

Hoewel Binck als prijsbreker op de markt is gekomen, is dit met de komst van nieuwe online brokers niet meer het geval. De kosten die bij BinckBank in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van de mate waarin u actief bent op het gebied van beleggen. Er wordt onderscheid gemaakt in drie tariefprofielen, namelijk Green, Blue en Black. Het Greentarief is bestemd voor passieve beleggers die gemiddeld 1 tot 2 aandelen per maand verhandelen. Het Bluetarief is voor wat meer actieve beleggers die meer dan 10 aandelen per maand kopen en verkopen. Het Blacktarief geldt voor de meest actieve beleggers die iedere dag actief bezig zijn met het verhandelen van aandelen. Wanneer u niet erg actief bent in het verhandelen van aandelen, kunnen de kosten hoog uitkomen. Dit komt omdat er maandelijks service kosten in rekening worden gebracht.

Conclusie

BinckBank is een gebruiksvriendelijke online broker met toegang tot handelssoftware. Ook wordt er aandacht geschonken aan educatie voor nieuwe klanten. Het is een stabiele en betrouwbare broker. Daarentegen kunnen de relatief hoge kosten die berekend worden, met name voor de minder actieve beleggers, als nadeel benoemd worden. Vindt u veiligheid en betrouwbaarheid belangrijker dan hoge kosten? Dan is BinckBank een goede keuze voor u.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.