Handelsplatform

MeDirect heeft een eigen applicatie ontworpen waar u gebruik van kunt maken. De applicatie is wederom ontworpen met het oog op eenvoud voor de (nog) niet ervaren beleggers. Gebruiksvriendelijk staat bovenop en eventuele hulp wordt u aangeboden. LET OP hulp wordt u aangeboden wanneer u vragen heeft, maar er is geen spraken van bijvoorbeeld een coaching dienst. 

Eenmaal de applicatie opgestart dan dient u hier eenmalig uw gegevens in te voeren en kunt u daarna gelijk door naar uw beleggingsrekeningen. Hier heeft u de keuze om de gewenste rekening te selecteren en door te gaan met uw beleggingen.

Diensten van MeDirect

MeDirect is nu een betrouwbare Belgische bank met eigen vermogensbuffers en is het een stabiele bank geworden. U heeft hier de mogelijkheid om te beleggen in fondsen, aandelen en obligaties. Daarnaast biedt MeDirect ook kant-en-klare beleggingsplannen aan voor beginnende beleggers. De plannen zijn bedoeld om geleidelijk uw kapitaal op te bouwen en eenvoudig gespreid te kunnen beleggen. Dit tegen lage kosten; €2.500,- om te starten en daarna een maandelijks bedrag van €100, dit allemaal zonder instap- en uitstapkosten. 

‘Duurzaam MeGreen’ is één van de kant-en-klare beleggingsplannen. Hier wordt er alleen belegd met fondsen die voldoen aan de strenge eisen voldoen van ESG. Dit plan wordt ondersteunt door Investment Partners (NN) die al meer dan 20 jaar ervaring hebben met het duurzaam beleggen.

‘MeGlobal’ is het ander kant-en-klare beleggingsplan dat zich voornamelijk richt op het spreiden van uw vermogen. De spreiding vindt dan ook geografisch plaats. Dit plan wordt ondersteunt door een van de meest bekende onafhankelijke instituut dat financiële onderzoeken uitvoert. 

Account

Het openen van een account gaat eenvoudig bij MeDirect. Dit is een bewuste keuze geweest ook omdat ze zich voornamelijk focussen op de ‘normale burger’ en het beleggen juist voor hen toegankelijk willen maken. Zo zijn er slechts enkele vereisten voor het aanmaken van een MeDirect account:

  1. U dient minimaal 18 jaar oud te zijn;
  2. U dient in bezit te zijn van een werkende GSM;
  3. U dient in bezit te zijn van een (geldige) Belgische identiteitskaart;
  4. U dient een Belgisch bankrekeningnummer te hebben.

Voldoet u aan alle bovenstaande eisen? Dan kunt u eenvoudig via de website een account aanmaken. Ten eerste dient u uw identiteit te verifiëren, en ten tweede vult u uw persoonlijk gegevens in. 

Kosten MeDirect

MeDirect heeft ook rondom de kosten voornamelijk gedacht aan de ‘normale burger’. Zo bieden zij u drie verschillende modelportefeuilles met fondsen aan, hanteren zij lage transactiekosten en berekenen ze geen beheerkosten. Wilt u een aankoop maken met op grote beurzen, dan betaald u daarvoor een minimaal bedrag van 7,50 en anders betaald u 0,10% van het transactiebedrag. 

Wilt u gebruik maken van de kant-en-klare modelportefeuille? Dan wordt uw inleg direct verspreid over verschillende beleggingsfondsen die worden geadviseerd vanuit Morningstar. Uw inleg van minimaal €2.500,- wordt dan direct verspreid om de risico’s te verkleinen. Hier betaald u alleen de fondsbeheerkosten en geen bewaarloon. 

Betrouwbaarheid MeDirect

Iedere broker is verplicht om gebruik te maken van een ander partij voor het opslaan van vergoedingen en effecten. MeDirect heeft hier natuurlijk geen uitzondering voor en hierdoor bent u dus tegen eventuele faillissement beschermd. Wanneer er daadwerkelijk spraak zou zijn van faillissement, dan heeft dit geen effect op uw activa.

Heeft u een account op MeDirect? Dan bent u gegarandeerd verzekerd tot de eerste €100.000,-. Dit komt doordat MeDirect is aangesloten bij de Belgische beschermingsfonds voor deposito’s. 

Klantenservice

Bij MeDirect kunt u contact met ze opnemen door middel van een mail, bericht via de website of via de telefoon. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot en met 20:00 uur en zaterdag van 09:00 tot en met 14:00 uur. 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.