De online broker, Bux, is opgericht in 2014 en biedt momenteel 3 trading accounts aan. Zo kan er worden gekozen voor Bux X, Bux Zero en Bux Crypto. In deze review gaan we de app Bux Zero (gespecialiseerd in beleggen in aandelen en ETF’s) behandelen en bekijken hoe deze online broker te werk gaat, wat de mogelijkheden zijn en natuurlijk of deze online broker echt betrouwbaar is.
Bekijk deze broker Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.Verschillende handelsplatformen
Hoewel onze review gaat over het handelsplatform Bux Zero gaan wij ook kort even in op de andere platformen van de online broker. Omdat alle 3 de platformen gericht zijn op een andere manier van traden en beleggen is het belangrijk goed te bedenken wat uw wensen zijn alvorens u een account afsluit.
Bux X
Dit is de eerste en oudste app van Bux, Bux X. Met deze app kunt u handelen in CFD’s. Dit zijn derivaten van ETF’s waardoor u nooit echte aandelen in bezit hebt. Wel maakt u, door het kopen van CFD’s een speculatie over de markt in de toekomst. Heeft u een goede voorspelling voor een stijgende koers? Dan maakt u winst. Voorspelt u juist een dalende koers en deze stijgt in werkelijkheid? Dan maakt u verlies.
Bux Zero
Het belangrijkste voordeel aan Bux Zero tegenover Bux X is dat u commissievrij kunt beleggen én dat de markt specifiek is ingericht voor aandelen en ETF’s. Bij andere online brokers, waaronder ook het eigen Bux X, wordt een commissie per transactie gerekend én betaalt u vaak een vast bedrag voor het hebben van een rekening. Bux Zero omzeilt dit systeem door uw orders pas later op de dag te verwerken (16:00 tot 17:00) in combinatie met andere orders.
Bux Crypto
Voor wie graag wil leren handelen of al handelt in cryptovaluta is Bux crypto de ideale optie. De app is volledig ingericht op deze nieuwe currency en de bijbehorende markt.
Zojuist hebben we u verteld dat Bux Zero de administratiekosten weet te omzeilen waardoor consumenten geen commissie o.i.d. hoeven te betalen aan het platform. Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met snelle wisselingen van de koers. Omdat uw order pas later uitgevoerd wordt, kan dit een flink verschil hebben in de marktprijs en marktstand. Aangezien dit voor- en nadelen kan hebben geeft Bux Zero als garantie dat het betreffende aandeel wordt geannuleerd wanneer deze meer dan 4/5% wijzigt in prijs.
Belegt u met kleine bedragen of op de lange termijn en is het direct verwerken van uw order niet direct een vereiste? Dan is Bux Zero prima te doen. Belegt u juist liever direct zonder vertraging en wilt u een groot aanbod van beleggingsmogelijkheden voorhanden hebben? Dan is is andere broker wellicht een betere keuze.
Bux Zero is alleen beschikbaar in de vorm van een beleggingsapp voor mobiele apparaten. Dit kan onhandig zijn als u graag grote grafieken van de markt wil bekijken op uw desktop. Houdt hier dan ook rekening mee wanneer u kiest voor uw online broker. De analyse mogelijkheden van BUX Zero zijn enigszins beperkt.
Bij Bux Zero kunt u als gebruiker kiezen tussen verschillende orders, namelijk: marktorder, limietorder en zero order. De marktorder wordt per direct uitgevoerd en kost u 1 EUR voor alle Europese orders. Bij een Amerikaanse order kost het u vrijwel niets, u betaalt enkel een omreken toeslag.
Kiest u voor de limietorder? Ook dan betaalt u 1 EUR vooraf. Een voordeel is dat u vooraf een prijs kunt betalen waarop u uw order uit wil voeren. De order geld voor 1 dag, mocht het gewenste bedrag niet behaald worden vervalt uw order automatisch.
Wilt u graag commissievrij handelen? Kies dan voor de Zero order en wacht tot uw order wordt afgehandeld.
Een ETF is een ‘Exchange Traded Fund’ welke, net als een aandeel, wordt verhandeld op de beurs. Echter waar een aandeel zich richt op één bedrijf richt een ETF zich juist op een index, grondstof, obligatie of een mandje effecten. Middels een ETF spreidt u het risico als het ware met de kans op minder verlies of meer winst. Daarbij kunt u middels één investering betrokken raken bij een gehele sector of index.
Zo regel u uw geldzaken bij Bux Zero
Een beleggingsrekening openen is volledig gratis. Dat is natuurlijk al een groot pluspunt. Hou er echter rekening mee dat u effectief een rekening opent bij de Nederlandse ABN Amro bank. U moet daarom uw beleggingsrekening eenmalig aanmelden bij het Centraal Aanspreekpunt van de Nationale Bank van België. Ook bij de belastingopgave moet u hier rekening mee houden. Bux houdt namelijk niet automatisch beurstaksen en de roerende heffing in. Hier zult u zelf achteraan moeten gaan. U ontvangt hier overigens wel periodiek een overzicht van, dus heel lastig is het niet.
Bux Zero heeft slechts een beperkt aantal stortingsmogelijkheden. De online broker biedt bankoverschrijvingen aan met een wachttijd van 1 tot 2 dagen voordat het bedrag inzichtelijk is op uw account. Wilt u direct gebruik kunnen maken van uw gestorte bedrag? Dan zit u hier vooralsnog niet goed.
Wenst u uw geld weer op te nemen van de Bux Zero rekening? Ga dan naar instellingen en laat het gewenste bedrag automatisch terugstorten op uw bankrekening.
Contact opnemen met Bux Zero is vrij gemakkelijk. u kunt BUX zowel mailen als bellen middels de informatie die te vinden is op de website of in de app. Wilt u snelle service? Chat dan direct middels de helpsectie in de app.
De veiligheid van Bux Zero wordt gegarandeerd middels een Nederlandse AFM-verunning, het depositogarantiestelsel, de wet Giraal Effectenverkeer en meerdere andere maatregelen en instanties. uw account is natuurlijk goed beveiligd met een wachtwoord dat u zelf kunt kiezen, maar u kunt op uw mobiel ook kiezen voor vingerscan of gezichtsherkenning. De app wordt regelmatig gecontroleerd door hackers op beveiligingslekken.
Bux Zero blijkt in gebruik een zeer fijn platform te zijn voor de beginnend trader. Dit volgens Beste Brokers voornamelijk omdat de online broker geen commissie vraagt bij een trade én u gratis een account kunt openen en aanhouden. Daarbij is er ook geen instapbedrag wat het een makkelijke en laagdrempelige keuze maakt voor iedereen. Wilt u het toch eerst even uitproberen? Doe dit dat middels de demo versie en test of Bux zero iets voor u is.
Een ander groot voordeel is dat de gehele app beschikbaar is in het Nederlands! In tegenstelling tot de meeste Engels online brokers kunt u nu dus traden in uw eigen taal. Daarbij is het platform volledig gericht op aandelen en ETF’s wat een voordeel kan zijn wanneer deze opties uw voorkeur hebben. Helaas is wel het aanbod van Belgische aandelen nog beperkt.
Wilt u graag beleggen en traden middels een PC of laptop? Dan is Bux Zero mogelijk niet de juiste optie voor u. Omdat het platform enkel in app-vorm is ontwikkeld zijn er minder uitgebreide analyses beschikbaar en loopt u mogelijk enkele functies mis welke een desktop/laptop broker wel zou bieden.
BUX Zero biedt de mogelijkheid om commissievrij in aandelen en ETF’s te beleggen, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor investeerders die kosten willen minimaliseren.
BUX Zero waarborgt de veiligheid met een Nederlandse AFM-vergunning en maakt ook gebruik van het depositogarantiestelsel. Daarnaast is de app uitgerust met beveiligingsopties zoals wachtwoordbeveiliging, vingerscan en gezichtsherkenning.
Bij BUX Zero kunt u verschillende soorten orders plaatsen, zoals de marktorder, limietorder en de commissievrije zero order.
Geld storten kan via bankoverschrijving met een verwerkingstijd van 1 tot 2 dagen. Geld opnemen kan eenvoudig via de instellingen in de app, waarna het automatisch terug op uw bankrekening wordt gestort.